Sunday, August 19, 2018
Blog
Bekim Fehmiu, një ndër aktorët më të mëdhenj shqiptarë që pati famë kudo nëpër botë, në vitin 2001 ka dhënë një intervistë për gazetën serbe “Vreme”. Aty ai ka biseduar edhe për besën, virtyt ky që dallon te shqiptarët. “Jo...
Edhe pse nga natyra e filozofia e të jetuarit jam njeri paqësor, gjatë luftës i kam bërë nja gjashtë muaj si kryengritës, si rebel i armatosur kundër një shteti që donte të na zhdukte. Që nga data 5 mars, kur...
Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Labinot Tahiri ka një lutje për mërgimtarët të cilët pothuajse çdo verë vijnë për pushime në Kosovë. Ai vlerëson lartë kontributin e diasporës për vendin ndërkohë që mendon se ky kontribut nuk po vlerësohet...
Liqeni i Ujmanit (Gazivodës) gjendet në territorin e Republikës se Kosovës dhe është ndërtuar me fonde të Buxhetit të Kosovës. Shteti i Serbisë nuk ka bërë asnjë investim në këtë projekt dhe nuk ka të drejtë ligjore që të...
Djathi më i vjetër në botë gjendet në një varr egjiptian, por ai mund të jetë i infektuar me një sëmundje vdekjeprurëse. Djathi u gjet në varrin e Ptahmes, një kryebashkiaku të Memphis të Egjiptit në shekullin e 13-të, dhe...
Kryetari i Komunës, Agim Bahtiri, është takuar në Tiranë me ish presidentin dhe ish kryeministrin e Republikës së Shqipërisë, Sali Berisha, me të cilin ka biseduar për situatën në Mitrovicë dhe për zhvillimet e fundit në vend. Në deklaratën e...
Në nivelin ndërkombëtar ekzistojnë tre terma për të konceptuar sigurinë; – safety; koncept i cili i referohet sigurisë së individit, konsiston në marrjen e masave për parandalimin, mbrojtjen nga aksidentet, fizike dhe morale, direkte dhe indirekte si pasojë e...
Etnor Canaj Marrëdhëniet e Skënderbeut me venedikasit kanë qenë përherë të vështira pikërisht sepse atij disa herë do i duhej ti bënte lëshime një superfuqie të kohës sikurse ishte Venediku, por në krahun tjetër shumë herë ai iu kundërvu Republikës. Sjellim...
Mulliri i vjetër i familjes Gërmizaj, si quhet ndryshe Mulliri i “Tabakhanës” në Prizren, është mulliri i Adem Aga Sokolit, që ishte një pasanik i kohës dhe që në pronësi ka pasur edhe objekte të tjera me vlera të...
Ronaldinho ishte i kontraktuar nga Nike që të promovoj patikat e Nike me një video e cila u debatua shumë se a ishte e vërtetë apo jo. Kjo reklamë e vitit 2005 u bë video e parë që arriti 1...