​Kalaja e Prezës, e ndërtuar nga  Fisi ilir Parthini  !

​Kalaja e Prezës, e ndërtuar nga  Fisi ilir Parthini  !

2185
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Kalaja e Prezës është një kështjellë në  fshatin Prezë, Shqipërine perëndimore. Fisi Parthini e  ndërtuan atë.  Kalaja ngrihet në fshatin me të njëjtin emër, dhe është i  ndertuar  në maje të kodrës.

Bargulum ishte një fshat i fortifikuar i Parthinëve ilire vendndodhja e të cilit ende eshte i panjohur.
Bargulum was a village or fort of the Illyrian Parthini whose location is still unknown
The Cambridge Ancient History, Volume 8: Rome and the Mediterranean to 133 BC by A. E. Astin, ISBN 0-521-23448-4, 1990, page 92


.