Video e rrallë e Rexhep Mitrovicës, kryeministrit të Shqipërisë Natyrale, 1943 (Video)

Video e rrallë e Rexhep Mitrovicës, kryeministrit të Shqipërisë Natyrale, 1943 (Video)

717
0
SHPËRNDAJE

Pamjet janë realizuar në Tiranë me rastin e festimit të 28 nëntorit në vitin 1943. Në video shihen Rexhep Mitrovica, Mehdi Frashëri dhe Anton Harapi.

Më 16 tetor 1943 u mblodh në Tiranë Kuvendi Kombëtar, i cili shpalli “Këshillin e Lartë të Regjencës” të përbërë nga Mehdi Frashëri, Fuat Dibra, Atë Anton Harapi, Lef Nosi dhe më 5 nëntor 1943 Regjenca emëroi qeverinë me kryeministër Rexhep Mitrovicën, të cilit iu besua edhe detyra e Ministrit të Kulturës Popullore.

Në maj 1944 Mitrovica, jep dorëheqjen si kryeministër dhe kthehet në Kosovë./Zeri/