ENDIRUDINI/ ose ENDERINI ishte emri i një fisi ilire që u bë...

ENDIRUDINI/ ose ENDERINI ishte emri i një fisi ilire që u bë pjesë e Docleatae.

62
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

ENDIRUDINI/ ose ENDERINI ose Interphrourinoi

Appianus, Illyrica

Ishte emri i një fisi ilire që u bë pjesë e Docleatae.

Ata ishin vendosur në lindje të liqenit të Shkodrës në ENDERON pranë Nikšić.

The Cambridge Ancient History, Vol. 10: The Augustan Empire, 43 BC-AD 69 (Volume 10) by Alan Bowman, Edward Champlin, and Andrew Lintott, 1996, page 577

Docleatae ose Dokleatai ishin një fis ilir që jetonte në atë që tani është Mali i Zi. Kapitali i tyre ishte Doclea (ose Dioclea), dhe ata thirren pas qytetit.

Docleatae kishte 33 decuriae.

Ata ishin të përbërë nga pjesë të Taulantii, Pleraei ose Pyraei, Endirudini, Sasaei, Grabaei, Labeatae

The Cambridge Ancient History, Vol. 10: The Augustan Empire, 43 BC-AD 69 (Volume 10) by Alan Bowman, Edward Champlin, and Andrew Lintott, 1996, page 577

Nikšić fortress (Nikšićki Bedem)screenshot_358