Kur niste komunizmi në Shqipëri: Përpara ‘ndryshimit’…

Kur niste komunizmi në Shqipëri: Përpara ‘ndryshimit’…

226
0
SHPËRNDAJE

Këto foto të rralla tregojnë se si ishin vitet e para të pasluftës në Shqipëri, atëherë kur komunizmi nuk e kishte lënë tamam gjurmën e tij në vendin tonë.

Fotot janë bërë nga gazetari gjerman, Hari Ham dhe postuar në faqen e studiuesit Robert Elsie.

Në gusht të vitit 1961 Hami mori një vizë të rrallë për të vizituar Shqipërinë, pikërisht në një kohë rrëmujeje të madhe politike.

Aty përjetoi ndarjen politike të Shqipërisë me Bashkimin Sovjetik dhe fillimin e aleancës së re me Kinën revolucionare.

Fotografitë e këtij koleksioni janë marrë nga libri i tij i mirëinformuar Rebellen gegen Moskau: Albanien – Pekings Brückenkopf in Europa (Kryengritës kundër Moskës: Shqipëria – kryeura e Pekinit në Evropë), Këln 1961.