Foto të rralla të Kosovës në vitin 1911: Ja sa shqiptarë kishin...

Foto të rralla të Kosovës në vitin 1911: Ja sa shqiptarë kishin dalur për ta pritur Sulltanin!

466
0
SHPËRNDAJE

Në vitin 1911 Sulltan Mehmeti i V, kishte vizituar Vilajetin e Kosovës, çka ishte pritur nga një grup i shqiptarëve të atëhershëm. 

FM Images, ka siguruar foto të rralla nga arkivi i Stambollit ku shihen shqiptarët që nga Hani i Elezit qe kishin dalur për ta pritur Sulltanin. Ndërgjegjia kombëtare në këtë kohë ishte pothuajse nuk ekzistonte për shkakt të sundimit të egër turk dhe asimilimit të shqiptarëve, ata mbanin flamuj turq dhe 98% ishin analfabet.

Gazetat turke të kohës propagandonin se në Kosovë, kishin dalur për ta pritur Sulltanin më shumë se 300 mijë njerëz por në fakt nuk kishte më shume se 10 mijë veta dhe ata kryesisht turq të ardhur nga gjithë Ballkani, dhe disa shqiptarë lojal të Sulltanit.