Skënderbeu në murin e antikuarëve norvegjez! (Foto)

Skënderbeu në murin e antikuarëve norvegjez! (Foto)

678
0
SHPËRNDAJE

Rastësisht gjatë një vizite në një familje norvegjeze, një familje shqiptare mbetën të habitur kur në murin e antikuarëve të mikpritësit norvegjez ishte edhe kjo pikturë e panjohur deri më tani për dhe për ta.

Piktura ishte sjellë nga Rusia (Shën Peterburg) në Norvegji në vitin 1920. Ishte koleksion, prapë i një të panjohuri hebre. Që nga viti 1920, kjo pikturë ruhet në familjen norvegjeze si pikturë me vlerë të madhe vjetërsie dhe arti.

Falënderojmë Këtë Xharra Disha për foton dhe informacionin e dhënë dhe theksojmë që Figura e Skënderbeut ka tërhequr vëmendjen e shumë autorëve dhe artistëve të Evropës kështu që nuk është çudi që kjo pikturë të gjendet edhe në Norvegjinë e largët.

(p.sh. Holberg që konsiderohet si themeluesi i letërsisë moderne daneze dhe norvegjeze i ka kushtuar një libër Skënderbeut).
DETAJE
auto_3h231455093184-1