Përralla për Skënderbeun

Përralla për Skënderbeun

489
0
SHPËRNDAJE

Gazmend Freitag
Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Përralla për heroin tonë të madh kombëtar, Skënderbeun, që patëm lexuar, si filloristë në shkollë.

Në të është momenti ku Skënderbeu në shtratin e tij para vdekjes i thërret bashkëluftëtarët e tij dhe u demonstron simbolikisht me ca shkopinj thupre se si “bashkimi bën fuqinë”.

Njërit i thotë provo të thyesh një shkop dhe luftëtari e thyen menjëherë.

Pastaj, dy shkopinj, tre shkopinj… Pastaj Skënderbeu i thotë, provo të thyesh tërë tufën e madhe, por luftëtari nuk pati forcë t’i thyejë.

Skënderbeu me këtë rast ka lënë amanetin e tij të fundit te shqiptarët, se “vetëm të bashkuar jemi më të fortë”!

Kjo temë është sot shumë aktuale dhe e domosdoshme për popullin shqiptar!