10 Qershori 1878 i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit është vula e Shqipëris...

10 Qershori 1878 i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit është vula e Shqipëris Etnike

923
0
SHPËRNDAJE

Amanetin e Lidhjes Shqiptare , e shumë Dëshmorve të Kombit do ta realizojmë kur ta bëjmë Shqipërin Etnike.

Nëse Vdekja ime do ta bëjë Shqiperine , që sot të Vdes !

Kurrë se kam menduar se ku do të kem vendlindjen, dhe po të shetitem në çdo rrugë, qorrësokakë e të kaloj male e lumejë në të gjithë Tokën nuk mund ta gjejë vendin se ku do të më del Shpirti , sepse nuk e di se ku do të më gjejë Vdekja . Asaj nuk i frikohem sepse ajo kur të vjen , unë nuk do të jem më. Dhe flasë për të sepse gjuha më është e lagur me emrin e Krijuesit , andaj prapë nuk i’a kam frikën .
Ta njohë vdekjen e ta presë atë , e kam mësuar në Familje . Tokën që shkelin këmbët e mia e ka shkelur brezi e fisi im, asnjëherë nuk jemi krenuar sepse është e çdo Shqiptari . Dhe se ku do të rrjedhë uji i parë që më pastruan pas Nëntë muajve , ka shkuar vaj , po në token time ,aty edhe zanin e parë e kam lëshu po aty dhe nëna e shenjtë aty më tha Bir e unë mblodha buzët e i thashë Nënë .
– Kam paguar qera në tokën time, nga shumë pushtues vetëm se e kam dëshmuar gjatë gjithë jetës se , është e imja . Mendja nuk ndërhynë në zemrën time kur pyetem për Tokën e Shqipërise Etnike , edhe ajo e dine borxhin e vet , përpjekja e vazhdueshme në kohë më jep arsye edhe pse nesër nuk do të jem më. Jeta duhet të ma dëshmon Vdekjen .
– Gjurmët e mia po të jenë kujdes për fëmijet e shqiptarëve , që sot do e marrë këtë Rrugë sepse e di që Zonja Shqipëri më zgjodhi mua ta mbajë bajrakun për të naltësuar emrin e saj dhe për të pastruar tokën time me qëllimin e pastër ku krushqit Mërgimtarë të vijnë të qetë në ndërgjegjie dhe të ulemi në Sofrën ku flitet , qeshet e qahet Shqip . Ku edhe Urimi për të nuk është mallëngjim por krenari . Do të më harronë mua nga gëzimi që nesër të bëhet Shqipëria , nuk do të më shkojë mendja të më mbetet hatri sepse isha i fundit që nëna më thirri emrin me ofshamë. Të na njohi bota se qëllimin tonë mijëra vjeqarë e kemi ruajtur të freskët dhe si fakt në çdo kohë kishte dhe ka Djem që për nënën e rrënojnë Lumin e ja kthejnë kahjen. Për të mirën e përbashkët ,vdekja nuk e ndalon Njerëzimin që t’i bëjë vend në Historinë e tij dhe e bënë hasret me djemt e tjerë.
Dijen , nuk e kursen ata që e kuptuam se nuk e kishin për vete, e lëshuan edhe aty ku nuk mbinë dhe nji pike rreze Dielli e bëri atë që të lulëzoj nëçdo cep të Shqiptarisë.
Djersën , nuk e ndalen e bënë Lum dhe askush nuk ka të drejtë të ankohet se nuk e dha dhe sa e dha , është e të gjithëve për të gjithë ata që do të vijnë pas nesh .
Gjaku , i freskët çdo ditë e mbanë po edhe kujtimin të tillë, dhë është mekanizëm mbrojtës kundër harresës , dhanë shumë për të fituar edhe nji copë Tokë pak më shumë .

Tre mijë vjet Shqip .

Urime 10 Qershori 1878 Vula e Shqipëris Etnike
Hyzri Salihu
10.06.2017
Shqiperi Etnike -Mërgatë