ETIMOLOGJI: Ja kuptimi i emrit Karpatët, prej nga e kanë origjinën serbët

ETIMOLOGJI: Ja kuptimi i emrit Karpatët, prej nga e kanë origjinën serbët

666
0
SHPËRNDAJE

Nga Kastriot Berishaj

Se gjuha shqipe u jep kuptim shumë fjalëve të gjuhëve të huaja dhe se origjina e fjalëve të gjuhëve të ndryshme mund të shpjegohet vetëm në gjuhën shqipe nuk e kam thënë vetëm une pot edhe njerzë shumë të albanolog tjerë. Sot për ju kam përzgjedhur kuptimin e emrit Karpatët, vendit nga kanë ardhur serbët aziatik.

Emri Karpate në gjuhën shqipe do të thotë KAR-PATE, që detyrimisht nënkupton një popull që ka pasur diçka dhe nuk e ka më, pra një popull që e ka pasur atë organ mashkullot riprodhues, por sot nuk e ka.

Kjo shpjegohet edhe tek dëshmitë e panumërta të Qeverisë së Serbisë e cila tashmë qindra vite investon shumë në rritjen e popullsisë në vend, por që origjina r tyre po ua pamundëson një gjë të tillë, pikërisht sepse mashkujtë serbë nuk janë burra, pra kanë mbetur pa organin riprodhues të burrave.

Akoma më bindës është fakti se femrat serbe i kanë për qejf burrat shqiptarë sepse këta janë burra me tërë kuptimin e fjalës dhe këtë e kanë dëshmuar dhe e dëshmojnë me vepra.