Saturday, November 17, 2018

Monthly Archives: June 2018

Pearson: Ja kufijtë e Arbërisë së Skënderbeut

Historiografia skënderbegiane ende nuk ka arritur të jap një përgjigjje përfundimtare mbi kufijtë e shtetit të Skënderbeut. Duke qenë se bëhej fjalë për një kontekst...

Shqiptarët çamë të Greqisë sipas dokumenteve të panjohura

ALBANOLOGU ROBERT ELSIE DHE STUDIUESI BEJTULLAH DESTANI PROMOVOJNË SOT NË TIRANË, ORA 11:00 NË HOTEL “SHERATON” LIBRIN  DOKUMENTAR NË ANGLISHT, “THE CHAM ALBANIANS OF...

Pse bota na quan Alban dhe ne e quajmë veten shqiptar?

Eqerem Çabej Shqiptarët janë një nga të pakët popuj të Europës, e mund të themi edhe të kontinenteve të tjera, te të cilët ekzistojnë dy...

Konferenca e Londrës dhe problemi i sistemit politik në Shqipëri

RRUGËTIMI ME PENGESA NGA REGJENCA TE REPUBLIKA PRESIDENCIALE, MONARKIA, MONARKIA ME EMRIN E REPUBLIKËS E DERI NË DITËT TONA, HISTORIA E NJË KOMBI NË...

Numri i shqiptarëve që jetojnë nëpër botë

40% e shqiptarëve janë tashmë jashtë vendit. Tre janë destinacionet kryesore: Italia me 450 mijë shqiptarë, Greqia me 440 mijë dhe Shtetet e Bashkuara...

FOTO EKSKLUZIVE| Kolonizimi i Kosovës më rusë, serbë, dhe malazezë, në vitin 1920/30

FMimages.net për herë të parë sjell foto-dokumenta të kolonizimit të Kosovës , nga serbët, rusët dhe malazezët në vitin, 1920. Ky proçes i kolonizimit...

Fillon të rikthehet vetëdia kombëtare në Sanxhak

Sanxhaku ka një sipërfaqe prej më tepër se 8.687 km² dhe 530 mijë banorë. Kryeqyteti është Pazari i Ri.Aktualisht kufizohet me Serbinë, Malin e...

‘National Geographic’ më 1912: As rrahja, burgimi, mërgimi, as vdekja nuk i tund shqiptarët...

Nga Theron J. Damon National Geographic, numri i Nëntorit 1912 Shqiptari është europian: për më shumë se dy mijë vjet ka jetuar atje ku jeton tani – në...

Zbulohet raporti i britanikëve: Ja pse gjermanët nuk duan të shkatërrojnë partizanët

Nga ERALD KAPRI Miladin Popoviçi që vëzhgon trajnimin e partizanëve shqiptarë nga britanikët Në vjeshtën e vitit 1944, kur lufta në Shqipëri pritej të mbyllej shpejt, të...

Ishulli Ellis, aty ku filloi ëndrra amerikane e imigrantëve shqiptarë (Video)

Thuhet shpesh se Amerika është një ide, jo thjesht një vend. Me dëshirën për të kërkuar lirinë dhe një jetë më të mirë, për...