Saturday, December 15, 2018

Monthly Archives: June 2018

NË VITIN 1443 – KURË MALI I ZI ME GJITHË DALMACI QUHESHIN ARBËRI

Burimet mesjetare, madje edhe njerëz të oborrit mbretëror nemanjid, si, G. Camblaku dhe K. Filozofi, gjithashtu Malin e Zi të sotëm e shohin si...

20 MILION SHQIPTAR NË TURQI PA ABETARE “Shqiptarët e Turqisë, komuniteti ynë më i...

Edhe sot jane Shqipetaret, si ne Egjipt, si ne Greqi, Turqi, Siri, Liban, Jordani, Krete, Itali, Kroaci, Bosnje, Mal te zi, Serbi, Ukrain, Rusi,...

Serbia Të Përballet Me Tapitë Shqiptare Të Sanxhakut Të Nishit

Për të pasur lexuesi një ide për problemin e tapive të Sanxhakut të Nishit është e nevojshme të dihet deri ku shtriheshin shqiptarët në...

Shqipëria Në Kohën E Skënderbeut Ishte Katër Herë Më E Madhe Se Serbia. Dhe...

Shqipëria në kohën e pushtimeve të para osmane e deri në vdekjen e mbretit të shqiptarëve Skënderbeut, ishte për tre-katër herë më e madhe...

Zbulimi Historik: Shqipëria E Ali Pashë Tepelenës, Do T’kishte Mbi 150 Mijë Kilometra Katrorë

Shumë media gjithë sot flasin për Shqipërinë e madhe, ndërsa kur numërojmë territorin e saj, ai nuk i kalon as 6o mijë kilometra katrorë....

Zbulohet sekreti: Pse Enveri nuk i hapte kufijtë e Shqipërisë? Rrëfehet mjeku

A e kishit menduar ndonjëherë pse diktatori Enver Hoxha e mbante vendin të izoluar? “Doktor, unë do t’i mbaj kufijtë mbyllur edhe për disa vjet,...

Si ishte i mundur formimi multi dimensional i Faik Konicës?

Eruditi më i madh i Rilindjes Kombëtare Shqiptare është padyshim Faik Konica dhe interes të madh paraqet fakti se si ka qënë i mundur...

VDEKJA E GRUAS SË PASHKO VASËS NË LIBAN, NJË NGJARJE PLOT NDERIME DHE TOLERANCË,...

Pashko Vasa, i njohur sidomos me emrin Vaso Pasha, ishte një ndër udhëheqësit më të hershëm e më të njohur të lëvizjes sonë kombëtare....

REVUE INTERNATIONALE BRITANNIQUE (1884) : VDEKJA E GRUAS SË PASHKO VASËS NË LIBAN, NJË...

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  21 Prill 2018 Në Revistën Ndërkombëtare Britanike, të botuar në vitin 1884, në Paris, në versionin francez, gjejmë një shkrim, në faqen...

Abdyl Frashëri: Në Plaka të Athinës banojnë 200 mijë shqiptarë

Letra e Abdyl Frashërit në  Gazetën MONITEUR UNIVERSEL të Parisit i  përgjigjet një shkrimi me propagandë antishqiptare të botuar nga   grekomanët në gazetën “Republique...