Tuesday, October 16, 2018

Monthly Archives: June 2018

REVUE INTERNATIONALE BRITANNIQUE (1884) : VDEKJA E GRUAS SË PASHKO VASËS NË LIBAN, NJË...

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  21 Prill 2018 Në Revistën Ndërkombëtare Britanike, të botuar në vitin 1884, në Paris, në versionin francez, gjejmë një shkrim, në faqen...

Abdyl Frashëri: Në Plaka të Athinës banojnë 200 mijë shqiptarë

Letra e Abdyl Frashërit në  Gazetën MONITEUR UNIVERSEL të Parisit i  përgjigjet një shkrimi me propagandë antishqiptare të botuar nga   grekomanët në gazetën “Republique...

Gjeneral Forlong: ‘Le cento pietre’- Mrekullia arkeologjike e Kalabrisë,para-helene, nga një popullsi pellazge me...

Pranë saj ndodhej qyteti Balettia (Baleso) dhe nën kodrën, në të cilën janë rrënojat e Veretrum, gjendet një prej ndërtimeve më të çuditshme e...

Anatolia pellazgjike dhe Kosova “Osmane “

Shkruan: Fahri XHARRA Po e  filloi shkrimin me një lajm të madh dhe për një lajmërim me vlerë : “An international team of archaeologists has...

Greqia është pjella e marrëzisë bavareze (Dokumente Akademike)

E pregaditi: Altin KOCAQI Atikishtja teknike është e vetmja gjuhë greke e cila u krijua teknikishte 1) edhe u përdor si gjuhë administrative për tu...

Chinna, vendbanim ilir afër Klinës.

Shkruan: Shqipe HOXHA Chinna ishte një vendbanim ilir i vendosur në afërsi të Drinit të Bardhë, në afërsi të vendbanimit moderne të Klinës. Ajo u vendos...

Gai Plin Secundi: Romakët i kopjuan monedhat e argjendit nga epirotët dhe ilirët

Infopress/ Mrik Bua Aktualisht, mjaft autorë italianë duke kritikuar ish teoritë romano-çentriste, po rivlerësojnë si mjaft të rëndësishëm, si një urë kalimi dhe me prurje...

Damës / Dames/ Damastion !

Shkruan: Shqipe HOXHA Damasi, Damesi, Damsi, Damizi,Damisi.. Dr. Imhoof Blemer, u perpoq per te gjetur derivatet moderne te emrit dhe supozohet se Damesi nje fshat ne...

Ç’më tha Shqipe Hoxha për të kaluarën tonë të pa njohur për ne?!

Shkruan: Fahri XHARRA Të bisedosh me Zonjën Shqipe Hoxha edhe pse virtualisht është një kënaqësi e veçantë për mënyrën e saj të komunikimit; komunikim i...

Trekëndëshi i lidhjes natyrore pellazg-ilir-arbër

Shkruan: Gjon KEKA Për të sjell(gjetë) në dritë nga errësira(fshehtësia) rrënjët e një kombi duhet punë sistematike dhe e gjatë.Kjo për faktin se kemi të bëjmë...