Tuesday, October 16, 2018

Monthly Archives: June 2018

Ann Christine Eek, fotografe dhe etnografe Dëshmitarja e familjeve patriarkale dhe traditave të vjetra...

Në Isniq i kemi kaluar muajt gusht dhe shtator të vitit 1976. Kemi biseduar dhe kemi ndejtë me familje të shumta. Ishte kjo koha...

Flamuri ynë Kombëtar si temë në disa vepra të Rilindjes Europiane

Këto ditë në Muzeun Metropolitan në New York, është e hapur ekspozita e rrallë e mjeshtrit flamand, Pieter Coecke van Aelst, (1502-1550) … Një ngjarje...

Zbulohen Fakte Historike në Austri për Shpalljen e Pavarësisë dhe Flamurin e sajë

Flamuri që kemi njohur deri më sot është thjesht një legjendë.Fakte historike befasuese zbulohen në Austri për Shpalljen e Pavarësisë dhe flamurin e saj.Burimi...

Hulumtime në arhiva botërore për harta të territoreve ku jetonin iliro pellazgët

Në Bibliotekën e Londrës është gjetur një hartë, e cila tregon shtrirjen e Ilirisë në gadishullin e Ballkanit, i cili është quajtur Gadishulli Ilirik,...

Portreti i Skënderbeut nga viti 1584 vepër e Demetrio Franco-s (Dhimitër Frangut)

Viti 1584 – Portreti i Skënderbeut në veprën e Demetrio Franco-s (Dhimitër Frangut) Në fillimin e veprës me titull “Gli illustri et gloriosi gesti, et...

Territoret që u banuan nga fiset iliro pellazgo

E sa shume humbem nen sundimin dhe terrorin Turko-Sllavo-Grek,ne copetimin, asimilimin dhe mohimin e Identitetit Kombetar ne bashkepunim me tradhetaret Shqipfoles. Nga – Enkel Muço Mbreterite ,Perandorite,...

Padrejtesit nga Konferenca e Berlinit dhe Shqipria

-Me ftesën e Fuqive të Mëdha, shtetet ballkanike (Serbia, Greqia, Bullgaria, Rumania, Mali i Zi) dërguan në Berlin delegacionet e tyre qeveritare, të cilat...

SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË

SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE...

Albania, Albany, Albi, Alba dhe Piramida Monte Alban

Mrik Bua Emri i Albanëve është i lidhur, mes të tjerave, me emrin e shqiptarëve dhe Shqipërisë. Teoritë ekspansioniste, serbe edhe greke, dikur deshën të...