Saturday, November 17, 2018

Monthly Archives: July 2018

Kur mbreti Zog pozonte portretin e monedhës së parë (Foto)

Kjo është monedha e parë e emetuar nga Banka Kombëtare e Shqipërisë në vitin 1926 që kishte vlerën 5 Franga. Nga ana ballore mbante portretin...

Kolë Kristofori, emigranti i parë shqiptar në Amerikë nga viti 1884

Emigrantin e parë shqiptar në Amerikë tani e dimë nga librushka e Konstandin Demos apo Nini Demos, sikurse njihej nga shqiptarët e kohës së...

Si e luftoi korrupsionin Pashko Vasa

Për të treguar se shqiptarët kanë nxjerrë historikisht njerëz të mëdhenj për të mbrojtur pasurinë e atdheut, tokën dhe pasurinë e popullit, do të...

Pse refuzoi Enver Hoxha ta fuste më 1973 Kosovën në historinë e Shqipërisë?

Në vitin 1973 krerëve të regjimit komunist, iu dërgua një relacion për ta përfshirë Kosovën dhe zhvillimet e saj historike, letrare e gjuhësore në...

Nxënësit shqiptarë në Shkup me plisa në kokë në vitin 1948

Kjo video e rrallë daton nga viti 1948 dhe paraqet përmbledhje të ngjarjeve që kanë ndodhur atë vit në Shkup dhe në Maqedoni. Një pjesë...

Porta e Lartë nuk e njihte fare Kosovën!

Studiuesit turq kanë dhënë dhe po japin vazhdimisht një ndihmesë të veçantë në ndriçimin e historisë së Shqipërisë, veçanërisht të periudhës kur ajo ishte...

Prizreni, një ndër qytetet më të lashta të Evropës juglindore (Video)

Qyteti i Prizrenit, i cili gjendet në pjesën jugperëndimore të Kosovës, në bazë të të dhënave arkeologjike, është një ndër qytetet më të vjetra...

Ushtria Mbretërore Shqiptare që deshi të bashkonte trojet në vitet ‘70

Mbreti Leka, i njohur ndryshe nga mediet botërore si mbreti pa kurorë, në vitet e ’70-ta pati krijuar Këshillin Ushtarak për Çlirimin e Shqipërisë...

Skënderbeu në murin e antikuarëve norvegjez! (Foto)

Rastësisht gjatë një vizite në një familje norvegjeze, një familje shqiptare mbetën të habitur kur në murin e antikuarëve të mikpritësit norvegjez ishte edhe...

Ky është droni amerikan që bombardoi Serbinë më 1999

Para se dronët “General Atomics Predator” dhe “Reaper” pushtuan qiejt në Luftën ndaj Terrorit, epoka moderne e dronëve kishte nisur, pa ndonjë bujë të...