Tuesday, December 11, 2018

Monthly Archives: July 2018

Throni/ Jonë

Shqipe HOXHA Pausania na thotë se Amantia dhe qyteti i saj Throni, pranë maleve Keraune, i përkisnin Thesprotisë. Pra Thesprotia në kohë të vjetra arrinte deri...

SKENDERBEU NJËRI NGA 4 GJENERALËT MË TË ZOTË TË HISTORIS SË NJERZIMIT,29 BETEJA TË...

Cili është Skënderbeu? Cila ka qenë jeta dhe veprimtaria e tij?Përse Skënderbeu u shndërrua në pikën referuese të shqiptarëve gjatë Rilindjes dhe përse edhe...

A ka ndodhur vërtetë Lufta e Trojës?

Historia e kësaj lufte është transmetuar përmes shumë veprave letrare, kryesisht Iliadës së Homerit.Në mitologji, Lufta e Trojës u zhvillua kundër qytetit të Trojës...

Ç`MË THOTË STUDJUESI SKENDER HUSHI ATLANTIDEN DHE THOTIN

Shkruan: Fahri XHARRA Të flasësh me Skënder Hushin ,ke folur me dike që ia vlen . E si mos të flasësh ,kur nga ky njeri...

Pasaporta në kohën e Zogut: Çdo shqiptar asht vëllau Yt

Gjashtë këshilla tepër të vlefshme, dje, sot dhe për jetë: nga koha e Mbretërisë së Ahmet Zogut. Ja çfarë shkruhej në kapakun e mbrendshëm...

Hartë nga viti 1861 – “Illyrian or Skipetarian (Albanian) race”

Zoom in Illyrian peninsula (Balkans), year 1861 - "Illyrian or Skipetarian (Albanian) race": https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1059950564052712&set=p.1059950564052712&type=3&theater Full Atlas Title: Ethnographical Maps 1861 Illustrative of the Natural History...

Kur MiG-ët luftarak të Shqipërisë shfarosnin çdo ‘mizë’ greke dhe jugosllave, që fluturonte në...

Forcat Ajrore Shqiptare u krijuan zyrtarisht, më 24 prill 1951 dhe janë një nga tre armët e Forcave të Armatosura Shqiptare. Avionët e parë ishin...