Tuesday, October 16, 2018

Monthly Archives: July 2018

3 mijë arvanitas çamë nga Thesprotia për të çliruar Morenë/Aristidh Kola

Shqiptarët që bënë Greqinë”, një artikull në revistën “Besa” dhe disa detaje të rëndësishme të arvanitasve ku spikat edhe “moda” e çuditshme e kokës së rruar...

Ç`MË THOTË STUDJUESI SKENDER HUSHI ATLANTIDEN DHE THOTIN

Shkruan: Fahri XHARRA Të flasësh me Skënder Hushin ,ke folur me dike që ia vlen . E si mos të flasësh ,kur nga ky njeri...

Pasaporta në kohën e Zogut: Çdo shqiptar asht vëllau Yt

Gjashtë këshilla tepër të vlefshme, dje, sot dhe për jetë: nga koha e Mbretërisë së Ahmet Zogut. Ja çfarë shkruhej në kapakun e mbrendshëm...

Hartë nga viti 1861 – “Illyrian or Skipetarian (Albanian) race”

Zoom in Illyrian peninsula (Balkans), year 1861 - "Illyrian or Skipetarian (Albanian) race": https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1059950564052712&set=p.1059950564052712&type=3&theater Full Atlas Title: Ethnographical Maps 1861 Illustrative of the Natural History...

Kur MiG-ët luftarak të Shqipërisë shfarosnin çdo ‘mizë’ greke dhe jugosllave, që fluturonte në...

Forcat Ajrore Shqiptare u krijuan zyrtarisht, më 24 prill 1951 dhe janë një nga tre armët e Forcave të Armatosura Shqiptare. Avionët e parë ishin...