Tuesday, December 11, 2018

Monthly Archives: July 2018

Gjyshi i Hashim Thaçit, luftëtar i Azem Bejtës

Babai i Sheremet Hetemit bashkë me Sinan Idrizin, gjyshin e Hashim Thaçit ishin luftëtarë të Shaban Polluzhës. Ky 85 vjeçar nga Buroja e Skënderajt tregon...

Kështu dukej Kosova, Shqipëria e Greqia në vitin 1913 (Foto)

Fotografi zviceran, Frédéric (Fred) Boissonnas, gjatë udhëtimit në Ballkan me kamerën e tij, ka shkrepur disa fotografi shumë të bukura. Udhëtimi i tij në jug...

Si e mori UÇK-ja bazën serbe në Koshare (VIDEO)

Në prill të vitit 1999 forcat e UÇK-së pas një ofansive të madhe arritën të marrin nën kontroll bazën serbe në Koshare. Në video shihen...

Konspiracioni serb: Për 500 mijë dollarë, Serbia humbi përkrahjen e SHBA-ve

Ish kryetari i Serbisë dhe i ish-Jugosllavisë, Sllobodan Millosheviq, gjatë viteve të 90-ve, kishte humbur përkrahjen e SHBA-ve pasi nuk kishte pranuar të paguaj...

Hoxha: Nëse na sulmoni shqiptarët e Maqedonisë e Kosovës do ngrihen në këmbë (VIDEO)

Në një nga daljet tij të fundit para Byrose Politike te Partise se Punes, ish diktatori komunistEnver Hoxha ka folur edhe për rreziqet që i kanoseshin Shqipërisë nga...

Kur mbreti Zog pozonte portretin e monedhës së parë (Foto)

Kjo është monedha e parë e emetuar nga Banka Kombëtare e Shqipërisë në vitin 1926 që kishte vlerën 5 Franga. Nga ana ballore mbante portretin...

Kolë Kristofori, emigranti i parë shqiptar në Amerikë nga viti 1884

Emigrantin e parë shqiptar në Amerikë tani e dimë nga librushka e Konstandin Demos apo Nini Demos, sikurse njihej nga shqiptarët e kohës së...

Shpella e Kabashit në Gramsh, ose vizitë në një planet tjetër mbi Tokë

Kur flitet për bukuritë natyrore të Gramshit, vend kryesor zë shpella e Kabashit. Është një nga shpellat më unike në Shqipëri dhe ndoshta nga...

Në Delvinë hapet për publikun fshati 900-vjeçar i mbuluar nga pylli

Në rrethin e Delvinës, në një kodër të mbuluar nga pylli, ende “në këmbë” ngrehinat 2, 3 dhe 4 katesh të 110 banesave e...

Fosilet e Aleksandërit në muzeun e Rugovës (Video)

Eksponatet, të cilat shfaqin një trashëgimi të pasur që nga lashtësia në territorin shqiptar, të padeshifruara ende në gjuhën e arkeologëve, gjenden në muzeun...