Tuesday, December 11, 2018

Monthly Archives: July 2018

Gota nga periudha e Aleksandrit të Madh ndodhet në Rugovë

Në një muze në fshatin Drelaj të Rugovës ndodhet një gotë që pronari i muzeut Besnik Lajqi pretendon se i takon periudhës së Aleksandërit-Lekës...

Robert Gordon Latham -Sllavët janë arrdhacak të ri, APO europianët e fundit

“Nga te gjithe popujt e Evropes, me se shumti territor kane humbur shqiptaret dhe ugrianet. Ata qe kane fituar me shume territor ne kurriz te...

Fahri Xharra : Sa pak kuptohesh Ali Hadri , ti Zëri i Atdheut e...

Medet për ne se sa pak kuptohesh o Ali Hadri , o Zëri i Atdheut e i te vërtetës ! Sa shumë te jemi borxh...

Tentimet sekrete të Enver Hoxhës, për rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike me SHBA-të

Problemet e shtetit te ri shqiptar ishin te shumta edhe ne arenën ndërkombëtare pas daljes nga Lufta e Dyte Botërore. Probleme te shumta ekonomike...

Tutini i Sanxhakut është vendstrehimi i Mbretëreshës Teutë?

A do të ndriçohet historia deri më tani e fshehur e Sanxhakut dhe a do të argumentohet se rrënjët e këtij populli nuk janë...

Kjo muzikë perlë nga vëllezërit Gërvalla (VIDEO)

Sot janë bërë 35 vite nga vdekja e Jusuf e Bardhosh Gërvallës. Jusufi e Bardhoshi së bashku edhe me shokun e tyre Kadri Zekën kanë...

Harta zyrtare / Zbulohet plani i Titos, si do t’i bashkohej Shqipëria, Jugosllavisë

Nga Ben Andoni Jo pak qytetarë të ish-Federatës tashmë kanë nostalgji për Jugosllavinë, pasi e konsiderojnë se kanë jetuar më të lumtur dhe më të...

Kthim në kohë: Zgjedhjet në Kosovë në vitin 1998 (Video)

Në vitin 1998 gjendja në Kosovë, ishte shumë me ndryshe se sa sot me një fjalë isht një gjendje lufte. Me 22 mars 1998...

Hasan Prishtina me prijësit shqiptarë në pallatin e Krajl Nikollës, 1917 (Foto)

Në fillim të majit të vitit 1917, një delegacion prej 34 shqiptarësh, të ftuar nga gjenerali Ignaz Freiherr Trollmann, vizituan Pallatin e Mbretit në...

Historia e Plisit

Nga Fatbardha Demi Fjala PLIS në gjuhën shqipe emërton një copë dheu, që shkëputet kur hapet brazda për mbjellje apo ndonjë punim tjetër . Kur...