Saturday, November 17, 2018

Monthly Archives: August 2018

Kur serbët i këqyrnin shqiptarët si heronj, të afërm dhe miq

Aleksandër PAVLOVIÇ Përkundër mendimit të rrënjosur sot, për armiqësinë shekullore mes serbëve dhe shqiptarëve, burimet dokumentare nga e kaluara tregojnë se serbët dhe shqiptarët nuk...

Presidenti Roosvelt-Nolit: Shqiptarët i admiroj, se janë një racë e vjetër dhe trime..

Dalip Greca   Theodore Roosvelt-Nolit: “Thuaju shqiptarëve që dëshiroj ta shoh Shqipërinë independente dhe që indepipendenca e tyre duhet të sigurohet nën mbrojtjen dhe garantinë e painteres...

Andrea Gudha: Portreti i luftëtarit epiriot Vasil Gudha dhe piktori francez Louis Dupré

Epiri ishte vatër dijesh dhe mëndjesh të ndritura, të cilët luajtën një rol të rendësishëm në Revolucionin Grek,1821 e, në  kulturën e atij vendi. ...

Kur Fan Noli i numëroi “të palarat” Ahmet Zogut. Fjalimi më domethënës i jetës...

Fan Noli është nga ato figura sa komplekse aq edhe të thjeshta, që me një fjalë mund të kuptosh shumë ose vetëm një gjë,...

Ja çka shkruanin gazetat kroate për Isa Boletinin

Ja çka shkruanin gazetat kroate për Isa Boletinin Isa Boletini është lindur në Mitrovicë (Fushë Kosovë – Kosovë) dhe është rritur në një mjedis konfliktesh...

Burrat e shtetit u mblodhën. Shqipëria kishte nevojë për ndihmë e Kongresi i Lushnjës...

Burrat e shtetit u mblodhën. Shqipëria kishte nevojë për ndihmë e Kongresi i Lushnjës ishte gati të vepronte Nga Anisa Demiraj Kongresi i Lushnjës është një...

Video e rrallë e Rexhep Mitrovicës, kryeministrit të Shqipërisë Natyrale, 1943 (Video)

Pamjet janë realizuar në Tiranë me rastin e festimit të 28 nëntorit në vitin 1943. Në video shihen Rexhep Mitrovica, Mehdi Frashëri dhe Anton...

Konica, letra e rrallë për Princ Vidin: Mbaj larg hajdutët

Periudha e qeverisjes së Wied-it në Shqipëri (7 mars – 3 shtator 1914) u mbizotërua nga kontradikta të mëdha të brendshme dhe të jashtme. Konfliktet...

Shqipëria Natyrale: Harta e para dy shekujve që tregon trojet e banuara nga shqiptarët

Kjo hartë e para dy shekujve tregon se sa e madhe ka qenë Shqipëria dhe sa është zvogëluar tani trungu jonë kombëtar. Fotoja është publikuar...

Tri letra që zbardhin të vërtetën/ Dëshmia në parlament, Pse deputeti turk goditi me...

Janë tri letra të rralla, private, që dalin për herë të parë në një botim, mbi dokumente e letra që trashëgimtarët e Mustafa Krujës...