Tuesday, October 16, 2018

Monthly Archives: September 2018

Avni Rustemi, atentati ndaj Esat pashë Toptanit dhe disa nga enigmat e tij

Vështrim historik, rreth kësaj vepre të lartë atdhetare të këtij heroi, që më 13 qershor të vitit 1920 fshiu nga faqja e dheut Esat...

Gabimi skandaloz i Europës me shqiptarët

Nga Gazmend Shpuza   Midis miqve të mirënjohur të Shqipërisë dhe të shqiptarëve, që u janë gjendur atyre në kohë shumë të vështira dhe vendimtare për...

Pse Hitleri refuzoi kërkesën e Bullgarisë për rishikime territoriale në kufirin shqiptar

Ditari i luftës së Komandës Supreme të Forcave të Armatosura Gjermane për Shqipërinë Gjeneral-Kolonel Alexander Löhr Ditaret e luftës të Komandës Supreme të Forcave të Armatosura...

50 vjet më parë – Si u rikrijua Baza Detare e Durrësit

Nga Selman Rama* Lundrimi i parë i anijeve luftarake nga Ishulli i Sazanit për në Durrës Nga fundi i vitit 1964, Këshilli i Mbrojtjes të asaj...

Qyteti nga morëm emrin

Nga Marin Mema Albanopoli ka qenë kryeqendra e fisit ilir të Albanëve dhe është përmendur për herë të parë nga Ptolemeu, gjeografi i njohur i shekullit të dytë. Në veprën e tij, ai e rendit Albanopolin mes shumë qyteteve...