Wednesday, September 26, 2018
Blog Faqe 2
Vendimi i shpalljes së pavarësimit kombëtar, dokumenti më i rëndësishëm i Shqipërisë së re politike, vijon të vuajë tmerret e pafundme të kalvarit komunist, me gjithfarë gjymtime e operacione tmerri në trupin e tij të shenjtë. Madje edhe sot...
Numri i studentëve shqiptarë që zgjedhin të studiojnë jashtë përllogaritet të jetë 24,372 studentë, sipas të dhënave të Institutit të Statistikave të UNESCO-s. Rreth 80% e tyre kanë zgjedhur të studiojnë në vendet fqinje, Itali dhe Greqi, për vitin...
Është e shpeshtë shprehja se shqiptarët janë dëshmuar më shumë jashtë atdheut. Këtë e dëshmon edhe familja Gjika, që ka sunduar në Rumani, nga shekulli XVII. Me origjinë ilire ishin afro 30 perandorë romakë dhe së paku gjashtë të Bizantit....
ga Flor Veseli, me kontribut nga Arber Leku, Viktor Paloka, dhe Valon Sopi. Një Y-DNA haplogrup definon linjën atërore. Me një fjalë ata që kanë të njëjtin haplogrup, ndajnë të njëjtin paraardhes nga linja e babait. Y-DNA gjendet vetëm në...
Boza dhe salepi janë dy nga pijet më karakteristike të përdorura në Stamboll që nga koha , kur Kostandinopoja, kryeqyteti i Perandorisë Bizantine u pushtua nga Sulltan Mehemti II Fatihu dhe u shndërrua në Stambollin, kryeqytetin e Perandorisë Osmane. BOZA Në...
Gjergj Kastrioti ishte i pari mbret i thuajse gjithë Shqiptarisë. Papa i asaj kohe disa herë shprehu dëshirën dhe gatishmërinë për ta kurorëzuar atë si Mbret të Shqipërisë, por kjo gjë nuk ndodhi. Gjithsesi, ai ishte mbret dhe...
Thuhet se në Gjakovë ajo u dashurua me një burrë që quhej Mark Krasniqi dhe prej tij vendosi të mos udhëtonte më në pjesën serbe apo boshnjake Çfarë e shtyu Edith Durham të dashurohej me një Shqipëri të vështirë, të...
Nga Olivera Milosavlevic Nuk mund të mohohet se sot shqiptarët konsiderohen si «armiqtë» më të mëdhenj të serbëve. Në qoftë se këtë mund ta shpjegojmë lehtë me ngjarjet aktuale politike dhe me përshkrimin e «karakterit» të tyre nga mediat e...

“Tri ditë Shqipni” (VIDEO)

Flamuri kombëtar është vendosur kudo, rrugët janë stërmbushur me njerëz, furrat dhe mishtoret janë hapur pa pagesë që qytetarët të shërbehen me bukë e mish, kurse kënga e vallja ka jehuar nga agimi në mbrëmje. Kështu kujtohet kremtimi i...

SHQIPTARËT E IRAKUT

Komuniteti Shqiptarë i Irakut të cilët deri më sot nuk janë prononcuar si të tillë janë ngritur tani per te mbrojtur origjinen, Si të Krishterë dhe Musliman me origjinë Shqiptare në Irak janë ngritur në protestë për të mbrojtur origjinën...