Tuesday, October 16, 2018
Blog Faqe 391
Popullata e Hundzake e Pamirit dhe e Kaleshit,në bjeshkët e Himalajeve  kanë ngjyrë të bardhë lëkure, e cila është plotësisht e kundërt me ngjyrën e popullsisë së Pakistanit, gjë që lë të kuptosh se ata janë racë tjetër.Muzika e...
(Dy autor italian qe merren me gjuhen shqipe ne detaje por akoma spo del nje vendas.),’Xhuzepe Krispi’ dhe ‘Xhuzepe Katapano’,thone se gjuha shqipe eshte nena e gjuheve,duke provuar se fjalet e lashta hebreje permbajne brenda rrenje ne gjuhen ‘Shqipe’… Fjalet e...
Të kujtojmë bashkëkombasit tonë në Greqi, ku semito-egjyptianët zeshkanë grekë, prej pellazgo-shqiptarëve e kanë jetën. Këtë e vërteton Platoni: “Në këto luftra që i admirojmë kaq shumë, kanë ndodhur gjëra që nuk i nderojnë grekët”.Një spartan që largohej para...
Në Isniq i kemi kaluar muajt gusht dhe shtator të vitit 1976. Kemi biseduar dhe kemi ndejtë me familje të shumta. Ishte kjo koha kur shumë familje të mëdha ndaheshin në familje të vogla, shumë prej të cilave kishin...
Këto ditë në Muzeun Metropolitan në New York, është e hapur ekspozita e rrallë e mjeshtrit flamand, Pieter Coecke van Aelst, (1502-1550) … Një ngjarje në botën e arteve figurative kjo, sepse në këtë po ekspozohen nëntëmbëdhjetë tapete të famshme...
Flamuri që kemi njohur deri më sot është thjesht një legjendë.Fakte historike befasuese zbulohen në Austri për Shpalljen e Pavarësisë dhe flamurin e saj.Burimi i parë i studiueses ka qenë suplementi javor Das Interessante Blat.Gazeta e ka botuar në...
Në Bibliotekën e Londrës është gjetur një hartë, e cila tregon shtrirjen e Ilirisë në gadishullin e Ballkanit, i cili është quajtur Gadishulli Ilirik, por tinëzisht dhe qëllimisht ky emërtim i popujve të vjetër u zëvendësua nga dredhitë dhe...
Viti 1584 – Portreti i Skënderbeut në veprën e Demetrio Franco-s (Dhimitër Frangut) Në fillimin e veprës me titull “Gli illustri et gloriosi gesti, et vittoriose imprese, fatte contra Turchi, dal sign. D. Giorgio Castriotto, detto Scanderbeg, prencipe d’Epirro” të autorit...
E sa shume humbem nen sundimin dhe terrorin Turko-Sllavo-Grek,ne copetimin, asimilimin dhe mohimin e Identitetit Kombetar ne bashkepunim me tradhetaret Shqipfoles. Nga – Enkel Muço Mbreterite ,Perandorite, Principatat, qe ata krijuan gjate Historise 5000 Vjet para eres sone. Krijuan fiset Italike, Gjermanike,Franke,Skandinave, Britanike ,krijuam Perandorine...
-Me ftesën e Fuqive të Mëdha, shtetet ballkanike (Serbia, Greqia, Bullgaria, Rumania, Mali i Zi) dërguan në Berlin delegacionet e tyre qeveritare, të cilat parashtruan dhe mbrojtën në seanca të veçanta të Kongresit kërkesat e tyre politike e territoriale....