Monday, October 15, 2018
Blog Faqe 392
SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE NË BULLGARI NË KOHËN E MESJETËS. ATA NUK KANË QENË LARG ATDHEUT TË ROBËRUAR DHE KURRË...
Mrik Bua Emri i Albanëve është i lidhur, mes të tjerave, me emrin e shqiptarëve dhe Shqipërisë. Teoritë ekspansioniste, serbe edhe greke, dikur deshën të na lidhnin me emrin e ‘Albania’ të Kaukazit për të na sjellë si të ardhur...
Besir Bajrami Nje harte tjeter qe i nderlidhe detajet dhe i paraqet ne forme te gjeneralizuar ! Eshte publikuar/botuar keto vitet e fundit. * Pelasgiei la apogeul neolitic from Mr. John Pachia Tatomirescu, taken over by Mr. Napoleon Savescu in his book: "Noi...