Tuesday, December 11, 2018
Blog Faqe 4
Ishte 82 vjeç dhe një nga pengjet e tij më të mëdha ishte që Kisha Katolike kishte rënë në duar të të huajve. Veten e ndiente tepër plak që të mund të ndikonte në përmirësimin e gjërave, edhe pse...
Nga Faik Konica Shqipëria e poshtme apo Epiri – dhe grekët Londër, 15 shkurt 1909. ………. “Grekët kanë përfytyruar t’i japin Shqipërisë së poshtme emrin e vetë të lashtë të Epirit, duke nënkuptuar që këtej se kjo zonë ka qenë e banuar nga...
Napoleon Bonaparti, në letrën e 16 Gushtit 1797 dërguar pashait të Shkodrës (Ibrahim Pashë Bushatit, djalit të Mehmet Bushatit) shpreh admirimin dhe mbështetjen e tij për shqiptarët. Shkrimi gjendet në faqen n° 499 të dokumentit me titull “Œuvres de Napoléon...
Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Shtator 2018   Dy gazetat franceze, “Le Journal” dhe “Le Petit Parisien” kanë botuar në faqet e para të tyre, të martën e 22 gushtit 1939, fotografinë e mbretit Zog gjatë vizitës së tij te monumenti...
Nga Aurenc Bebja, Francë* Deklarata në vijim është botuar të martën e 29 prillit 1913 në faqen e gjashtë të gazetës franceze “Le Temps”, me qendër në Paris. Ismail Qemali, asokohe kryeministër i përkohshëm i qeverisë shqiptare, gjendej në kryeqytetin francez...
Nga Xhildinho Ozuni Rreth dy vite më parë, Ministri grek i Mbrojtjes Panos Kammenos, vjen afër kufirit me vendin tonë dhe i veshur me uniformë ushtarake bën deklarata force, duke kërcënuar hapur Shqipërinë, si Kim Jong-un dikur me koreano-jugorët. Por kur...

A shkruante Nënë Tereza shqip?

Shumë shpesh është thënë nga media të ndryshme së Nënë Tereza nuk dinte të shkruante gjuhën shqipe, por e vërteta është ndryshe! Albert Ramaj, gjatë kërkimeve nëpër arkiva të vendeve të Evropës zbulon tri letra të nobelistes shqiptare Nënë Tereza...
Thanas Mustaqi   Në periferi të qytetit të Rusisë jugore Taganrog, u zbuluan germa dhe mbishkrime shqipe. Siç njoftojnë mediat ruse, në një fshat në periferi të Taganrogut u gjetën gjurmë të një populli pak të njohur pwr ruswt. Germat misterioze...
Dr. Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare të filozofisë politike, të politikës së sigurisë dhe lidhjeve civile-ushtarake. Lambert ka vizituar Shqipërinë...
Nga Aurenc Bebja, Francë* Deklarata në vijim është botuar të martën e 29 prillit 1913 në faqen e gjashtë të gazetës franceze “Le Temps”, me qendër në Paris. Ismail Qemali, asokohe kryeministër i përkohshëm i qeverisë shqiptare, gjendej në kryeqytetin francez...